Aladár portré

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Kopjafák

A kopjafák egyre népszerübbek, és egyre gyakoribb a megkeresések száma ebben a témakörben. Fejlett szimbólumrendszerük és arányos díszes formájuk szemet, szívet gyönyörködtető.

Kopjafák

A növekvő érdeklődés oka a fa élettartamának meghosszabbodása a modern felületkezelő módszerekkel. Megfelelően kezelve 50-100 évre ki lehet tolni a fennmaradásukat. Tapasztalataim szerinz az Erdélyhez, Székelyföldhöz kötődő emberek vonzalma fokozódik de egyre gyakrabban állítanak kopjafákat a vadászbalesetek áldozatainak, az 1948 valamint 1956 emlékéreis. A témával részletesen foglalkozom a www.kopjafa.hu oldalon. A kopjafa tervezést meg lehet próbálni a kopjafa tervező programmal IDE klikkelve. Igyekezzünk minél szárazabb alapanyagot beszerezni a faragáshoz. A faragóbakokat merevítsük ki András kereszttel.

Kopjafaragó bakok

A fát faragás előtt enyhén hegyezzük össze kb 90 cm-es szakaszon. A csucs keresztmetszet egy 20x20 as fánál 4 cm-el legyen kissebb mint a tö keresztmetszet. Szerkesszük, rajzoljuk fel a mintákat, és lehetőleg az ismert szimbólumokat használjuk...

Rajzoló szerszámok

Rajzolás után vágjuk körbe körfürésszel a minták szerint és kezdődhet a faragás.

Kopjafa faragószerszámok

Faragás után javítsuk ki a repedéseket hibákat, majd csiszoljuk át a kopjafát és gazdagon kenjük be lenolajkencével, vagy kültéri bioolajjal. Ezután jöhet a végleges felületkezelés ami Bondex kültéri zselés anyaggal ajánlott.

Témakörben ajánlott oldalak
Minden ami fafaragás
Kopjafaák, fejfák
Faragószerszámok
Fargókönyv cserkészeknek
Fafaragas.lap.hu
Élezés
    
 
  Ablakszigetelés Budapesten és Pest megyében: www.ablakszigeteles.net